زناني که هرگز به تناسب وزن خود توجهي نداشته اند در دوران بارداري بايد بيشتر احتياط کنند هوشيارتر باشند. پزشکان مدتهاست که به بررسي و کنترل افزايش وزن در دوران بارداري توصيه مي کنند. با اين حال وزن شما هنگامي که باردار مي شويد بيشتر از وزني که در دوران بارداري به شما اضافه مي شود اهميت دارد. بر اساس مطالعات اخير در JAMA اضافه وزن يا چاقي مادر نسبت به وزني که به سبب بارداري در ۹ ماه به به او اضافه مي شود خطر بيشتري دارد.
سقط جنين ، فشار خون بالا (پره اکلامپسي) ، ديابت بارداري ، زايمان زودرس و زايمان با جراحي سزارين همگي از نگراني هاي مادران چاق هستند. ميشل کومينيارک ، پزشک و عضو هيئت علمي گروه زنان و زايمان دانشگاه نورث وسترن مي گويد ، ممکن است درد زايمان طولاني تر و بهبودي کندتري پس از زايمان داشته باشند. وي مي افزايد: "هرچه وزن يا BMI بيشتر باشد ، خطر بروز عوارض نيز بيشتر خواهد بود."
به محض اينکه به فکر بچه دار شدن افتاديد ، بررسي کنيد که آيا وزن شما براي بارداري مناسب است يا خير. اينکه چه مقدار از وزن خود را بايد قبل از بارداري از کاهش دهيد بستگي به اين دارد که از چه کسي مي پرسيد. کومينيارک مي گويد: "برخي جوامع توصيه مي کنند که قبل از بارداري به وزن طبيعي برسيد اما اين کار براي برخي از زنان بسيار دشوار است.
کاهش حدود 5 تا 7 درصد از وزن خود هدف واقع بينانه تري است. اين حداقل ميزان کاهش وزن مي تواند به بهبود وضعيت بارداري شما کمک بسياري کند.
زناني با شاخص توده چربي 40 يا BMI 35 با شرايطي مانند ديابت يا فشار خون بالا ، احتمالا موارد مناسبي براي جراحي چاقي باشند. مي توانيد براي يک يا دو سال بعد از عمل برنامه ريزي کنيد. صبر کنيد تا به وزن هدف خود برسيد و به بدن خود زمان دهيد تا قبل از بارداري خود را بازسازي کند. ، پس از انجام جراحي در دوره بارداري در معرض خطر کمتري براي عوارضي مانند فشار خون بالا يا ديابت خواهيد بود.
شروع دوره بارداري در وزني سنگين تر از آنچه انتظار داشتيد هم مي تواند به نتيجه اي خوب و سالم منجر شود. به شرطي که براي کنترل افزايش وزن و کنترل منظم عوارض احتمالي با پزشک خود مشورت کنيد و تحت نظر پزشک متخصص باشيد . کومينيارک مي گويد: "ما معمولاً در طي بارداري حدود هفته 24 تا 28 ديابت را غربال مي کنيم، چراکه ديابت بارداري در اين بازه بروز مي دهد اما گاهي اوقات در زناني که عوامل ريسک خاصي، از جمله BMI يا شاخص توده چربي بالاتر دارند، زودتر غربالگري را شروع مي کنيم."
زناني که BMI بالاتر از 40 دارند نيز بايد هر هفته از حدود هفته 36 تا زمان زايمان تست هاي NST که تستي براي بررسي سلامت جنين است را انجام دهند. در اين آزمايش کمربندي را در اطراف شکم مادر قرار مي دهند تا ضربان قلب و ميزان فعاليت کودک را کنترل کنند. يا ممکن است مشخصات بيوفيزيکي چون ضربان قلب ، تنفس ، حرکت و ميزان مايع آمنيوتيک کودک را ارزيابي کند. نمره پايين در اين تست مي تواند نشانگر نياز به زايمان زودرس باشد.
اگر تا زمان بارداري به وزن ايده آل خود نرسيده ايد ، در نظر داشته باشيد که دوران بارداري زمان رژيم گرفتن نيست. کومينيارک مي گويد: "من هرگز به کسي توصيه نمي کنم در دوران بارداري وزن خود را کاهش دهد." اگر خيلي کم غذا بخوريد ، بدن شما ذخيره مواد مغذي خود را براي حمايت از کودک در حال رشد خود بسيج مي کند. رژيم را به پس از زايمان موکول کنيد. پس از اينکه آماده کمک به خود براي کاهش وزن قبل و يا بعد از بارداري شديد ، ورزش ملايم را به برنامه خود اضافه کنيد