آنچه در این مقاله می‌‌خوانید
  • مدیر
  • ١٠٨ بازدید
  • ١٤٠٢-١١-٠٤

جراحي ميومکتومي چيست؟

 

جراحي ميومکتومي يک روش جراحي است که براي برداشتن تومورهاي ميومتريوم از رحم انجام مي‌شود. ميوم‌ها تومورخوش‌خيمي است که در ديواره رحم شکل مي‌گيرند و از عضلات صاف رحم تشکيل شده‌اند.

در جراحي ميومکتومي، هدف اصلي برداشتن تومورهاي ميومتريوم است و در عين حال حفظ رحم را تا جاي ممکن تضمين مي‌کند. اين روش جراحي براي زناني که تومورهاي ميومتريوم باعث عوارضي مانند درد شديد، خونريزي غيرطبيعي، فشار روي اعضاي اطراف و تشکيل توده‌هاي بزرگ شده است، مناسب است.

جراحي ميومکتومي مي‌تواند به صورت باز (با برش در شکم) يا به صورت لاپاروسکوپي (از طريق سوراخ‌هاي کوچک در شکم با استفاده از دستگاهي به نام لاپاروسکوپ) انجام شود. روش مورد استفاده بستگي به اندازه و موقعيت تومورها و ترجيحات جراح و بيمار دارد.

 

براي گرفتن نوبت از دکتر معصومه خوش سيما کليک کنيد

 

بعد از جراحي ميومکتومي، معمولاً نياز به مدت بازيافت و بهبودي داريد. در صورتي که ميوم‌ها بزرگ يا تعداد زيادي باشند، ريسک عمل جراحي براي حفظ رحم بالا مي‌رود. بنابراين، مشورت با پزشک متخصص و بررسي دقيق وضعيت شما بسيار مهم است تا بهترين روش جراحي براي شما تعيين شود.

 

ويژگي هاي بهترين جراح ميومکتومي در مشهد

 

ويژگي‌هاي بهترين جراح براي انجام ميومکتومي عبارتند از:

 

1. تخصص و تجربه: بهترين جراح براي ميومکتومي، يک جراح متخصص در زمينه بيماري‌هاي زنان و جراحي رحم است. آنها بايد تخصص و تجربه کافي در انجام اين نوع جراحي را داشته باشند و با تکنيک‌هاي مختلف ميومکتومي آشنا باشند.

2. مهارت جراحي: ميومکتومي يک جراحي دقيق است و نياز به مهارت و دقت فني بالا دارد. بهترين جراح بايد توانايي برداشتن تومورهاي ميومتريوم با حفظ رحم را داشته باشد و بتواند به طور کامل بافت‌هاي ميومتريوم را برداشت کند.

3. استفاده از تکنولوژي پيشرفته: استفاده از تکنولوژي‌هاي پيشرفته مانند لاپاروسکوپي (جراحي با کمک لاپاروسکوپ) در ميومکتومي، مزايايي مانند برش کوچکتر، خونريزي کمتر، بازيافت سريع‌تر و زمان بستري کمتر را به همراه دارد. بهترين جراح براي ميومکتومي بايد با استفاده از تکنولوژي‌هاي پيشرفته آشنا و تجربه کافي در استفاده از آنها را داشته باشد.

4. ارتباط بالا با بيمار: بهترين جراح براي ميومکتومي بايد قادر به برقراري ارتباط خوب با بيمار باشد و بتواند به اندازه کافي به نيازها و انتظارات بيمار گوش کند. آنها بايد بيمار را در مورد روش‌هاي مختلف جراحي، خطرات و مزايا، و عوارض ممکن آگاه سازند و به سوالات بيماران پاسخ دهند.

5. توصيه‌ها و نتايج موفق: بهترين جراح براي ميومکتومي بايد داراي توصيه‌هاي مثبت و نتايج موفق در جراحي‌هاي قبلي باشد. مي‌توانيد از جراح درخواست مطالعه موردي و نمونه‌هايي از نتايج جراحي‌هاي قبلي بگيريد تا اطمينان حاصل کنيد که جراح توانايي انجام ميومکتومي با کيفيت را دارد.

مهم است که قبل از انتخاب جراح، مشورت کافي با جراحان مختلف داشته باشيد ، نظرات و پيشنهادات آنها را بشنويد و بر اساس تجربه، تخصص و اعتماد به جراح، تصميم خود را بگيريد. همچنين، مي‌توانيد از نظرات و تجربيات بيماراني که قبلاً ميومکتومي انجام داده‌اند، استفاده کنيد.

 

عوارض جراحي ميومکتومي

 

جراحي ميومکتومي، مانند هر جراحي ديگري، ممکن است با عوارضي همراه باشد. در ادامه، برخي از عوارض ممکن پس از جراحي ميومکتومي را ذکر مي‌کنم:

 

1. خونريزي: خونريزي پس از جراحي ميومکتومي ممکن است رخ دهد. اين خونريزي معمولاً در اولين چند روز پس از عمل اتفاق مي‌افتد و معمولاً درمان مي‌شود. اگر خونريزي شديد يا طولاني مدت بود، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهيد.

2. عفونت: عفونت در محل عمل جراحي نيز ممکن است رخ دهد. علائم عفونت شامل تورم، درد، قرمزي و ترشحات غيرطبيعي از محل عمل مي‌باشند. در صورت بروز هرگونه علامت عفونت، بايد به پزشک مراجعه کنيد.

3. آسيب به اعضا: در حين جراحي ممکن است آسيب به اعضا و انسجه‌هاي اطراف مانند رحم، مجراي ادراري، مجراي روده‌اي و عروق اتفاق بيفتد. اين عوارض نادر هستند، اما ممکن است براي برخي بيماران رخ دهند. در صورتي که در گذشته عمل هاي متعددي در ناحيه حفره شکم در بيمارانجام شده باشد احتمال چسبندگي ها بالا و عوارض آسيب به اعضا مختلف زيادتر است از جمله در مواردي که سزارين هاي متعدد قبلي انجام شده باشد چسبندگي بيشتر است در اين موارد انجام عمل به روش لاپاراسکوپي هم امکان ندارد.

4. آثار جانبي بيهوشي: اگر عمل تحت بيهوشي کلي يا بيهوشي موضعي انجام شود، عوارض جانبي بيهوشي ممکن است شامل تهوع، استفراغ، سرگيجه، تاري ديد و خواب‌آلودگي باشد.

5. عوارض مربوط به برش و جراحي: برش‌هاي جراحي و خطوط خارجي بر روي پوست ممکن است علائمي مانند التهاب، خارش، درد و علائم آرامش‌بخش ناخواسته را به همراه داشته باشد.

6. شايع ترين و يکي از عوارض مهم در طي عمل جراحي ميومکتومي : هيسترکتومي  به دنبال ميومکتومي است چون ميوم توده اي پرخون مي باشد و در عمق عضله و مرامت ممکن است در حين جراحي قادر به کنترل خونريزي نباشيم و براي حفظ جان  بيمار مجبور به هيسترکومي (برداشتن کل  رحم) باشيم.

بهتر است قبل از جراحي، با پزشک خود در مورد عوارض محتمل جراحي ميومکتومي و راه‌هاي کاهش آنها صحبت کنيد. همچنين، پيروي از دستورات پس از جراحي و رعايت توصيه‌ پزشک بعد از عمل جراحي نيز مي‌تواند به کاهش عوارض کمک کند.

 

چه افرادي مي توانند تحت جراحي ميومکتومي قرار بگيرند؟

 

عمل ميومکتومي معمولاً براي زناني که ميوم (تومورهاي خوش‌خيم در رحم) دارند، توصيه مي‌شود. افرادي که شرايط زير را دارند مي‌توانند تحت جراحي ميومکتومي قرار بگيرند:

 

1. علائم و عوارض نامطلوب: اگر ميوم علائم و عوارض نامطلوب مانند خونريزي شديد و طولاني مدت، درد شديد، فشار بر اعضا و نسوج اطراف رحم، تشکيل توده‌هاي بزرگ يا مشکلات نازايي ايجاد کنند، جراحي ميومکتومي ممکن است مورد نياز باشد.

2. ناراحتي‌هاي بيماري: اگر ميوم عارضه‌هاي ناخوشايندي مانند درد شديد و مکرر در شکم، اختلالات تنظيم چرخه قاعدگي، اضطراب و افسردگي را به همراه دارند و کيفيت زندگي را تحت تأثير قرار مي‌دهند، ميومکتومي مي‌تواند بهبود بيماري را فراهم کند.

3. برنامه بارداري: در صورتي که زنان برنامه دارند باردار شوند و ميوم به حدي بزرگ شده‌اند که باروري را تحت تأثير قرار داده و ممانعتي براي بارداري ايجاد کرده‌اند، ميومکتومي مي‌تواند در بهبود شانس بارداري و افزايش باروري مورد استفاده قرار گيرد.

4. تشخيص و ارزيابي: تصميم براي انجام ميومکتومي معمولاً بر اساس ارزيابي دقيق و تشخيص توسط پزشک انجام گرفته مي‌شود. پزشک بر اساس اندازه، تعداد و موقعيت ميوم، علائم بيمار و نيازهاي باروري مي‌تواند توصيه‌هاي مناسب را ارائه کند.

با اين حال، هر فردي که قصد داشته باشد ميومکتومي را انجام دهد، بايد با پزشک خود مشورت کند و جزئيات و شرايط خاص خود را بررسي کند. پزشک مي‌تواند بر اساس وضعيت فردي و تشخيص حرفه‌اي خود توصيه‌هاي مناسب را ارائه دهد.

 

دوره نقاهت جراحي ميومکتومي

 

دوره نقاهت پس از ميومکتومي، که جراحي براي از بين بردن تومورهاي رحمي (ميوم) است، ممکن است بين چند هفته تا چند ماه طول بکشد. هر فرد و هر عمل جراحي ممکن است شرايط خاص خود را داشته باشد، بنابراين ميزان و مدت زمان دوره نقاهت ممکن است بين افراد متفاوت باشد. اما در ادامه، مراحل عمومي دوره نقاهت پس از ميومکتومي را بررسي مي‌کنيم:

1. بستري: بعد از عمل، شما ممکن است براي يک تا سه روز در بيمارستان بستري شويد. در اين مدت، نظارت پزشکي و مراقبت‌هاي پرستاري دريافت خواهيد کرد.

2. درد و مديريت آن: درد پس از جراحي ميومکتومي ممکن است وجود داشته باشد. پزشک شما مي‌تواند داروهاي مسکن را تجويز کند تا درد را کاهش دهد. شما بايد دستورات پزشک را در مورد مصرف داروها به دقت دنبال کنيد.

3. استراحت و فعاليت: در ابتدا، شما به استراحت کافي نياز داريد تا بدنتان بهبود يابد. پس از آن، مي‌توانيد به تدريج فعاليت‌هاي روزمره خود را از جمله پياده‌روي کوتاه و فعاليت‌هاي سبک انجام دهيد. اما براي فعاليت‌هاي سنگين و ورزشي سنگين بايد به توصيه پزشک خود پيروي کنيد و آنها را به تدريج و با دقت انجام دهيد.

4. تغذيه: تغذيه سالم و مناسب در دوره نقاهت بسيار مهم است. شما بايد مواد غذايي سبک و آسان هضم مانند ميوه‌ها، سبزيجات، غلات کامل و پروتئين‌هاي سالم را در رژيم غذايي خود در نظر بگيريد. همچنين، ممکن است پزشک شما توصيه‌هاي خاصي در مورد رژيم غذايي براي شما داشته باشد.

5. بازگشت به فعاليت‌هاي روزمره: بازگشت به فعاليت‌هاي روزمره خود بايد به تدريج و با توجه به توصيه پزشک انجام شود. شما بايد به تدريج به فعاليت‌هاي روزمره خود بازگرديد و از انجام فعاليت‌هاي سنگين و خسته کننده خود خودداري کنيد تا بهبودي کاملدست يابيد.

6. پيگيري پزشکي: در طول دوره نقاهت، شما بايد به تعيين شده توسط پزشک خود مراجعه کنيد. اين مراجعات شامل بررسي عمومي، بررسي زخم‌هاي جراحي، بررسي نتايج آزمايش‌ها و مشاوره در مورد فعاليت‌هاي بيشتر است.

7. راهنمايي هاي مراقبتي: پزشک شما ممکن است به شما دستورالعمل‌هاي خاصي در مورد تغيير بانداژ، مراقبت از زخم و استفاده از داروهاي تجويز شده بدهد. بايد دستورالعمل‌هاي مراقبتي را با دقت دنبال کنيد تا بهبودي بهتري داشته باشيد.

مهم است که با پزشک خود درباره دوره نقاهت ميومکتومي خود صحبت کنيد، زيرا هر فرد و شرايط خاص خود را دارد و نيازهاي شما ممکن است متفاوت باشد. پزشک شما مي‌تواند به شما راهنمايي‌هاي دقيق‌تري براساس وضعيت شما ارائه دهد.

 

چگونه بهترين جراح ميومکتومي را مي توانيم انتخاب کنيم؟

 

انتخاب بهترين جراح براي ميومکتومي مي تواند به شدت تأثيرگذار باشد در نتيجه نهايي عمل جراحي و همچنين روند نقاهت بعد از عمل. در ادامه، چند راهنمايي براي انتخاب بهترين جراح ميومکتومي را مي‌توان به شما داد:

 

1. تخصص و تجربه: مهمترين عامل در انتخاب جراح براي ميومکتومي، تخصص و تجربه او در اين زمينه است. اطمينان حاصل کنيد که جراح مورد نظر شما تخصص و تجربه کافي در جراحي ميومکتومي دارد و تا کنون تعداد زيادي از اين جراحي‌ها را با موفقيت انجام داده است.

2. مشاهده نتايج قبلي: سعي کنيد نتايج عمل جراحي قبلي اين جراح را در شبکه هاي اجتماعي بررسي کنيد. معمولاً جراحان با تجربه و خوب، نمونه‌هايي از عمل‌هاي قبلي خود را در اختيار بيماران قرار مي‌دهند. اين نمونه‌ها مي‌توانند شامل عکس‌ها، نتايج آزمايش‌ها و بازخوردهاي بيماران قبلي باشند. با مشاهده اين نتايج، مي‌توانيد ايده‌اي از ميزان تخصص و مهارت جراح بدست آوريد.

3. مراجعه به نظرات و بازخوردها: بررسي نظرات و بازخوردهاي بيماران قبلي مي‌تواند به شما کمک کند تا از کيفيت خدمات جراح مورد نظر خود اطمينان حاصل کنيد. مي‌توانيد نظرات بيماران در مورد تجربه‌هايشان در مطب يا بيمارستان مربوطه را در سايت‌ها و انجمن‌هاي آنلاين بررسي کنيد.

4. مشورت با پزشکان ديگر: مي‌توانيد از پزشکان ديگر نظر بگيريد و درخصوص جراح مورد نظرتان راهنمايي بخواهيد. آنها مي‌توانند توصيه‌ها و نظرات خود را در مورد جراح را با شما به اشتراک بگذارند.

5. ارتباط و اعتماد: ارتباط و اعتماد ميان شما و جراح بسيار مهم است. در طول مشاوره و ملاقات با جراح، توجه کنيد که آيا احساس راحتي و اعتماد به جراح را داريد يا خير. مطمئن شويد که جراح به شما توجه کافي مي‌کند، سوالات شما را پاسمي‌دهد و شرح کاملي از روند جراحي و توقعات پس از آن به شما مي‌دهد.

6. محل مطب يا بيمارستان: موقعيت جغرافيايي مطب يا بيمارستاني که جراح در آن فعاليت مي‌کند نيز مهم است. توصيه مي‌شود يک مرکز در نزديکي خانه يا محل اقامت شما را انتخاب کنيد تا به راحتي به مراقبت هاي پس از عمل دسترسي داشته باشيد.

7. هزينه و بيمه: بررسي هزينه جراحي و پوشش بيمه نيز براي شما مهم است. مطمئن شويد که قيمت‌ها را با جراح مورد نظرتان مشورت کنيد و همچنين از بيمه خود براي پوشش هزينه‌هاي جراحي استفاده کنيد.

 

مهمترين نکته اين است که بايد به دنبال يافتن جراحي با تخصص و تجربه کافي بگرديد و از طريق مشاوره‌ها و ملاقات‌ها با جراح، اطلاعات کافي را دريافت کنيد تا بهترين تصميم را بگيريد. همچنين، اطمينان حاصل کنيد که جراح انتخاب شده با شما در ارتباط مستمر خواهد بود و به نيازها و سوالات شما پاسخ خواهد داد.

 

براي گرفتن نوبت از دکتر معصومه خوش سيما کليک کنيد

 

نويسنده : دکتر معصومه خوش سيما



پست اخیر
انواع قرص براي تسکين درد پريود (قاعدگي)
انواع قرص براي تسکين درد پريود (قاعدگي)
١٤٠٣-٠٨-٢١
زگيل تناسلي در بارداري
زگيل تناسلي در بارداري
١٤٠٣-٠٨-١٦
از کجا بفهميم قرص اورژانسي اثر کرده؟
از کجا بفهميم قرص اورژانسي اثر کرده؟
١٤٠٣-٠٧-٢٨
همه چيز درباره شپش تناسلي يا شپش عانه
همه چيز درباره شپش تناسلي يا شپش عانه
١٤٠٣-٠٧-١٧
افتادگي شکم بعد از زايمان
افتادگي شکم بعد از زايمان
١٤٠٣-٠٧-١١
بیشتر ...