آنچه در این مقاله می‌‌خوانید
  • مدیر
  • ٢٧ بازدید
  • ١٤٠٣-٠٨-١٦

زگيل تناسلي در بارداري

 

با توجه به همه‌گيري ويروس HPV در سراسر دنيا، يکي از مهم‌ترين نگراني‌هاي زنان ابتلا به زگيل تناسلي در بارداري و اثرات ناخوشايند آن براي جنين است. اين عفونت مقاربتي معمولا براي جنين خطرناک نيست و به‌ندرت وضعيت سلامت او را به خطر کي اندازد

 

علائم زگيل تناسلي در بارداري

 

زگيل تناسلي در بارداري ممکن است با علائم مختلفي همراه باشد. برخي از علائم معمول زگيل تناسلي در دوران بارداري عبارتند از:

1. قرمزي، تورم و درد در ناحيه تناسلي ( به علت عفونت هاي همراه )

2. خروج مايعات زرد يا سبز از واژن ( به علت عفونت هاي همراه )

3. خونريزي يا خون‌رنگي در مايعات واژن

5. بي علامت بودن

6. وجود ضايعات در ناحيه واژينال

7. زخم دهانه رحم مقاوم به درمان

8. تغيير ظاهري در ناحيه واژينال

در صورت تجربه هر يک از اين علائم، مهم است که به پزشک خود مراجعه کنيد. ايشان مي‌تواند شما را بررسي کرده و تشخيص دقيقي ارائه دهد و در صورت لزوم درمان مناسب را ارائه کند.

 

تشخيص زگيل تناسلي در بارداري

 

تشخيص زگيل تناسلي در دوران بارداري معمولاً توسط يک پزشک يا متخصص زنانه انجام مي‌شود. روش‌هاي تشخيص زگيل تناسلي در بارداري عبارتند از:

1. پزشک ممکن است با معاينه ناحيه تناسلي و زگيل شما، علائم زگيل تناسلي را تشخيص دهد.

2. آزمايشات براي تشخيص زگيل تناسلي مفيد است اما کمک چنداني نمي کند.

3. براي تشخيص دقيق‌تر زگيل تناسلي، ممکن است نمونه‌هايي از ضايعه زگيل يا ادرار براي آزمايش PCR ارسال شوند و يا پاپ اسمير

4. پاپ اسمير اصلي ترين و مطمئن ترين روش جهت تشخيص HPV مي باشد ( پاپ اسمير HPU)

لازم به ذکر است که اگر شما يا همسرتان علائم زگيل تناسلي داريد يا مشکوک به اين بيماري هستيد، بايد به پزشک خود مراجعه کنيد تا تشخيص دقيق و درمان مناسب را دريافت کنيد.

 

درمان زگيل تناسلي در بارداري

 

درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري بايد با دقت و توسط يک پزشک متخصص انجام شود تا سلامتي مادر و جنين حفظ شود. درمان زگيل تناسلي در بارداري ممکن است شامل موارد زير باشد:

1. پزشک ممکن است داروهاي مخصوصي را براي درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري تجويز کند. انتخاب داروها بايد با احتياط و با توجه به ايمني براي جنين و مادر انجام شود.

2. در برخي موارد شديد زگيل تناسلي، ممکن است نياز به مداخله جراحي باشد. اما، جراحي در دوران بارداري تنها در شرايط اضطراري و زماني که خطر براي مادر يا جنين وجود دارد، انجام مي‌شود.

3. پس از درمان، پيگيري منظم از زندگي بارداري شما توسط پزشک ضروري است تا اطمينان حاصل شود که درمان به درستي انجام شده و هيچ عوارض بعدي براي شما يا جنين ايجاد نمي‌شود.

4.  پزشک ممکن است پس از درمان زگيل تناسلي، برنامه‌هاي آزمايشات منظم را براي پيگيري وضعيت شما تعيين کند تا اطمينان حاصل شود که عفونت بهبود يافته است.

در کل، درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري نيازمند نظارت و پيگيري دقيق از سوي پزشک است تا به حفظ سلامتي شما و جنين کمک شود.

 

آيا درمان زگيل تناسلي در بارداري با دوران غير بارداري متفاوت است؟

 

درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري ممکن است با درمان آن در دوران غير بارداري تفاوت‌هايي داشته باشد. برخي از اين تفاوت‌ها عبارتند از:

1. برخي از داروها که معمولاً براي درمان زگيل تناسلي استفاده مي‌شوند، ممکن است در دوران بارداري مناسب نباشند و به جاي آن داروهاي ايمن‌تر براي جنين و مادر تجويز شوند.

2. براي زنان باردار، روش‌هاي درماني ممکن است متفاوت باشد تا به حفظ سلامت خود و جنين کمک شود. براي مثال، روش‌هاي خوراکي ممکن است با روش‌هاي موضعي ترکيب شوند.

3. به دليل وضعيت خاص بارداري، پزشک ممکن است برنامه‌هاي درماني را به شکلي تنظيم کند که مناسب و بي خطر براي جنين باشد.

 

گرفتن نوبت از دکتر معصومه خوش سيما

 

4. زنان باردار به طور معمول نياز به پيگيري و مراقبت بيشتري دارند تا اطمينان حاصل شود که درمان مناسب انجام شده و هيچ مشکلي براي خود و جنين ايجاد نمي‌شود.

در هر صورت، براي درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري، مهم است که با پزشک خود مشورت کنيد تا برنامه‌ درماني مناسب و ايمن براي شما تعيين شود.

 

چه زماني بايد براي درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري اقدام کنم؟

 

در صورتي که فکر مي‌کنيد ممکن است با زگيل تناسلي مبتلا شده‌ايد يا علايمي از آن داريد و در دوران بارداري هستيد، بايد به طور فوري با پزشک خود تماس بگيريد. اقدامات درماني بايد در اسرع وقت آغاز شوند به منظور جلوگيري از تأثيرات مخرب احتمالي براي شما و جنينتان.

زگيل تناسلي، اگر در دوران بارداري تشخيص داده شود، نيازمند درمان و پيگيري دقيق است زيرا عوارض آن براي مادر و جنين مي‌تواند جدي باشد. پزشک شما ممکن است اقدامات درماني ايمن و مناسب را براي شما تجويز کند که با در نظر گرفتن وضعيت بارداري شما منطبق باشد

به طور کلي، هر گونه شکايت يا علامت مرتبط با زگيل تناسلي بايد به پزشک خود گزارش شود تا بررسي‌هاي لازم انجام شود و در صورت تشخيص زگيل تناسلي، درمان مناسب به شما تجويز شود. اهميت زماني براي شروع درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري به دليل خطرات بالقوه براي شما و جنينتان بسيار حياتي است.

 

خطرات زگيل تناسلي براي جنين در دوران بارداري چيست؟

 

براي اکثر زنان زگيل تناسلي هيچ مشکلي در دوران بارداري ايجاد نميکند. همچنين خطر انتقال عفونت به جنين بسيار کم است. زگيل تناسلي ناشي از HPV کم خطر معمولاً تأثيري بربارداري يا جنين و تولد نوزاد ندارد.

 

زگيل تناسلي در بارداري

 

آيا مي‌توان از انتقال زگيل تناسلي به جنين جلوگيري کرد؟

 

خطر سرايت HPV به نوزاد در هنگام زايمان نسبتاً کم است. با اين وجود، ممکن است از طريق جفت، مايع آمنيوتيک و تماس با زگيل تناسلي به جنين منتقل شود بسياري از نوزاداني که در حين زايمان به HPV مبتلا مي شوند، هرگز علائمي را تجربه نمي کنند، زيرا سيستم ايمني آنها به اندازه کافي قوي است که با عفونت مبارزه کند. با روش هايي مي توان خطر انتقال را کمتر يا به صورت کامل از بين برد.

 

عوارض عدم درمان زگيل تناسلي در بارداري چيست؟

 

در صورتي که روند درمان زگيل تناسلي در بارداري پيگيري نشود ممکن است زگيل‌ها به اندازه‌اي بزرگ شوند که کانال زايمان را مسدود کنند، ممکن است نياز به مداخله پزشکي در حين زايمان مانند سزارين داشته باشند. علاوه بر اين، احتمال کمي براي انتقال HPV به نوزاد در هنگام زايمان وجود دارد که مي‌تواند باعث عفونت‌هاي تنفسي يا تناسلي در نوزاد شود. براي اطمينان از بارداري سالم، افراد مبتلا به زگيل تناسلي بايد به صورت مرتب با پزشک خود در ارتباط باشند.

 

تأثيرات و خطرات زگيل تناسلي بر روي شيردهي

 

انتقال زگيل تناسلي به نوزاد در دوران شيردهي بعيد تلقي مي‌شود، اگر زگيل تناسلي روي نوک پستان يا اطراف آن وجود دارد، توصيه مي‌شود در طول شيردهي از تماس مستقيم با دهان کودک خودداري شود. استفاده از پمپ‌هاي سينه براي دوشيدن شير و دادن شير به نوزاد در شيشه شير مي‌تواند جايگزين مطمئن‌تري در چنين مواردي باشد.

تميز و خشک نگه داشتن مناطق آسيب ديده مي‌تواند خطر انتقال ويروس را به حداقل برساند و هرگونه نگراني و ترديد درباره انتقال به نوزاد را کاهش دهد.

 

واکسن HPV براي زنان باردار

 

واکسن HPV براي زنان باردار توصيه نمي‌شود. يک زن باردار نبايد هيچ دوزي از واکسن را تا زماني که حاملگي‌اش کامل شده است دريافت کند.

اگر فردي بعد از تزيق دوز اول باردار شود، بهتر است تزريق دوزهاي ديگر را تا پايان بارداري به تعويق بيندازد. البته اين کارها در راستاي احتياط بيشتر براي حفظ سلامتي مادر و جنين است. اگر بعد از انجام واکسيناسيون متوجه بارداري خود شديد و عوارض مشکوکي را در خود احساس کرديد، حتما به پزشک مراجعه کنيد. براي اقدام به بارداري بعد از اتمام واکسيناسيون بهتر است حداقل ۱ تا ۳ ماه صبر کنيد تا ايمني لازم  براي مادر و کودک دربدن ايجاد شود.

 

آيا HPV مي‌تواند باعث سقط جنين شود؟

 

خير، ويروس زگيل تناسلي تأثير جدي و پرخطري بر جنين درحال رشد نمي‌گذارد. سقط جنين از عوارض رايج ويروس HPV نيست.

 

آيا با داشتن زگيل تناسلي مي‌توان باردار شد؟

 

قطعا بله. وجود ويروس HPV در بدن مادر مانعي براي بارداري نيست. مادر باردار مبتلا به HPV صرفا به‌دليل سيستم ايمني و قدرت دفاعي ضعيف‌تر، به مراقبت بيشتري احتياج دارد.

 

آيا زگيل تناسلي در بارداري قابل درمان است؟

 

درمان زگيل تناسلي در دوران بارداري نياز به مشاوره با متخصص زنان دارد. معمولاً براي کاهش علائم و درمان سطحي زگيل تناسلي در دوران بارداري، متخصص استفاده از برخي کرم‌هاي موضعي را تجويز مي‌کند تا جنين را از خطرات ناشي از درمان‌هاي تهاجمي در اما نگه دارد. اگر نوع زگيل تناسلي قابل درمان باشد در بيشتر موارد پزشک ترجيح مي‌دهد که درمان به بعد از زايمان موکول شود. با اين حال، اين تصميم تا حد زيادي به اندازه، محل و شدت زگيل و همچنين مرحله بارداري بستگي دارد.

در مواردي که زگيل تناسلي باعث ناراحتي يا اختلال در ادرار مي‌شود، يک متخصص ممکن است رويکردهاي محافظه کارانه‌اي مانند برداشتن سطحي ملايم زگيل با ليزرهاي ضعيف يا جراحي پوستي سطحي را در دوران بارداري توصيه کند. هدف اين روش‌ها کاهش علائم بدون توسل به درمان‌هايي است که ممکن است خطرات بيشتري را به همراه داشته باشد.

در نهايت، رويکرد درماني براي زگيل تناسلي در دوران بارداري بايد به دقت با شرايط خاص هر فرد تنظيم شود و با همکاري يک پزشک متخصص مديريت شود. اولويت دادن به رفاه مادر و جنين در حال رشد و در نظر گرفتن خطرات و مزاياي گزينه‌هاي درماني موجود، در ارائه بهترين مراقبت ممکن در اين دوره حياتي ضروري است.

 

نويسنده : دکتر معصومه خوش سيما


برچسب ها :

پست اخیر
انواع قرص براي تسکين درد پريود (قاعدگي)
انواع قرص براي تسکين درد پريود (قاعدگي)
١٤٠٣-٠٨-٢١
زگيل تناسلي در بارداري
زگيل تناسلي در بارداري
١٤٠٣-٠٨-١٦
از کجا بفهميم قرص اورژانسي اثر کرده؟
از کجا بفهميم قرص اورژانسي اثر کرده؟
١٤٠٣-٠٧-٢٨
همه چيز درباره شپش تناسلي يا شپش عانه
همه چيز درباره شپش تناسلي يا شپش عانه
١٤٠٣-٠٧-١٧
افتادگي شکم بعد از زايمان
افتادگي شکم بعد از زايمان
١٤٠٣-٠٧-١١
بیشتر ...