آنچه در این مقاله می‌‌خوانید
  • مدیر
  • ٣١٨ بازدید
  • ١٤٠٢-٠٩-٠٩

مرده زايي يا مرگ جنين در رحم و علائم آن

 

مرده زايي يا مرگ جنين در رحم به وضعيتي گفته مي‌شود که جنين درون رحم دچار مرگ قبل از زايمان مي‌شود. اين وضعيت ممکن است در هر مرحله‌اي از بارداري رخ دهد، اما معمولاً در ماه هاي دوم و سوم بارداري بيشتر مشاهده مي‌شود.

 

علائم مرده زايي

 

براي گرفتن نوبت از دکتر معصومه خوش سيما کليک کنيد

 

 شامل موارد زير باشد:

 

1. کاهش حرکات جنين: اگر حرکت جنين روند طبيعي خود را نداشته باشد، مي‌تواند نشانه‌اي از مرگ جنين باشد.

 

2. قطع شدن ضربان قلب: در صورتي که در اکو ضربان قلب جنين شنيده شود و سپس بلافاصله بعد از آن قطع شود، ممکن است نشانه مرگ جنين باشد.

 

3. تغيير در اندازه رحم: رشد رحم در طول بارداري بايد پايدار باشد. اگر رحم نسبت به هفته‌هاي قبل کوچکتر شود يا کاهش حجم داشته باشد، ممکن است نشانه مرده زايي باشد

 

4. ناپديد شدن علائم بارداري: در صورتي که علائمي مانند تورم سينه، تغيير رنگ پوست، تحرک پريوديک روزانه و عدم احساس حرکات جنين که قبلاً داشته‌ايد و مجدد ناپديد شوند، ممکن است به مرگ جنين اشاره کنند.

 

اگر شما به هر دليلي مشکوک به مرگ جنين خود هستيد، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنيد. متخصص زنان با استفاده از ابزارها و آزمايش‌هاي لازم، مي‌تواند وضعيت جنين را بررسي کرده و تشخيص نهايي را بدهد.

 

مصرف چه غذاهايي باعث مرگ جنين مي شود؟

 

در حقيقت، در بسياري از موارد، مصرف خاصي از غذاها نمي‌تواند به تنهايي عامل مرگ جنين باشد. مرگ جنين معمولاً نتيجه‌اي از ترکيب عوامل مختلف است که شامل عوامل پزشکي، ژنتيکي، محيطي و ساير عوامل مي‌شود. با اين حال، برخي عوامل محتمل مرگ جنين را مي‌توان تشخيص داد. اين عوامل عبارتند از:

 

1. عوامل عفوني: برخي عفونت‌ها مي‌توانند به مرگ جنين منجر شوند، مانند عفونت‌هاي سيستميک شديد مادر مانند عفونت‌هاي ادراري، عفونت‌هاي تنفسي شديد و عفونت‌هاي تناسلي و عفونت مايع آمنيوتيک و عفونت هاي مادر که باعث ايجاد بيماري عفوني در جنين شود، تروما و ضربه به شکم نيز ممکن است باعث جدا شدن جفت و مرگ جنين مي شود

 

2. مشکلات پلاسنتا: نقص پلاسنتا (پروناتال)، جدايش پلاسنتا (پلاسنتا زودرس) يا خونريزي شديد درون رحمي (خونريزي آنتي‌ناتال) مي‌تواند باعث مرگ جنين شود.

 

3. مشکلات عروقي: برخي مشکلات عروقي مادر مانند پرفوراسيون عروق رحمي (پرفوراسيون رحم) يا پيچيدگي عروق گردن رحم مي‌توانند به مرگ جنين منجر شوند.

 

4. عوامل ژنتيکي: برخي بيماري‌هاي ژنتيکي مانند بيماري‌هاي کروموزومي، بيماري‌هاي متابوليک و بيماري‌هاي وراثتي مي‌توانند باعث مرگ جنين شوند.

 

5. مشکلات مادر: برخي شرايط مادري مانند ديابت نامنظم، فشار خون بالا، عوارض کليوي، بيماري‌هاي خوني و مشکلات تغذيه‌اي مي‌توانند به مرگ جنين منجر شوند.

 

6. مصرف مواد مخدر و الکل: مصرف مواد مخدر و الکل در دوران بارداري مي‌تواند آسيب جدي به جنين وارد کند و در برخي موارد مرگ جنين را نتيجه دهد زيرا بالا رفتن ناگهاني فشار خون در مادران باردار باعث جدا شدن جفت و مرگ جنين مي شود

 

به هر حال، اگر شما نگراني درباره مرگ جنين خود داريد، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنيد تا تشخيص دقيق و راهنمايي لازم را دريافت کنيد.

 

چه فعاليت هاي ورزشي باعث مرده زايي در زنان بارداري مي شود؟

 

در حقيقت، بيشتر فعاليت‌هاي ورزشي معتدل و منظم در زنان باردار براي سلامت و روند بارداري سالم مفيد هستند. اما برخي فعاليت‌هاي ورزشي خاص، به ويژه در شرايط خاص، ممکن است باعث مشکلاتي شود و در نتيجه مرگ جنين را نتيجه دهد.


 در زير فعاليت‌هاي ورزشي خاصي که بهتر است در دوران بارداري اجتناب شود را ذکر مي‌کنم:

 

1. ورزش‌هاي با ضربه: ورزش‌هايي مانند فوتبال، بسکتبال، هاکي و واليبال که با ضربه و خطرات فيزيکي قوي همراه هستند، در دوران بارداري بهتر است اجتناب شود. اين فعاليت‌ها مي‌توانند خطراتي براي جنين و رحم داشته باشند.

 

2. ورزش‌هاي شديد و با استفاده از انرژي بالا: ورزش‌هاي شديدي مانند دويدن با سرعت بالا، وزنه‌برداري سنگين و تمرينات تناسلي شديد، مي‌توانند باعث افزايش فشار و استرس بر روي سيستم قلبي و عروقي شود و در نتيجه مشکلاتي براي جنين ايجاد کنند.

 

3. ورزش‌هاي آکروباتيک و خطرناک: ورزش‌هايي که نياز به تعادل، انعطاف‌پذيري بالا و حرکات آکروباتيک دارند، در دوران بارداري بهتر است اجتناب شود. اين فعاليت‌ها ممکن است خطراتي براي صحت و سلامتي مادر و جنين به همراه داشته باشند.

 

4. ورزش‌هاي آبي عميق: غواصي، شنا در آب عميق و ساير فعاليت‌هاي ورزشي که نياز به غوطه ور شدن در آب عميق دارند، در دوران بارداري بهتر است اجتناب شود. اين فعاليت‌ها ممکن است خطر آب‌رساني و عفونت را افزايش دهند.

 

آيا اضطراب و استرس باعث مر‌ده زايي مي شود؟

 

اضطراب و استرس اثرات قوي بر سلامت عمومي افراد مي گذارند، اما تاکيد بر اين نکته ضروري است که اضطراب و استرس به تنهايي معمولاً نمي‌توانند عامل مرگ جنين شوند. با اين حال، استرس شديد و مداوم مي‌تواند بر سلامت بارداري و جنين تأثير منفي داشته باشد.

 

استرس شديد و طولاني‌ مدت مي‌تواند به تغييرات هورموني، اختلال در جريان خون و افزايش فشار خون منجر شود که اين عوامل ممکن است روي جنين تأثير بگذارند. همچنين، استرس مي‌تواند منجر به تغييرات در رفتار مادر مانند افزايش مصرف مواد مخدر، الکل يا سيگار شود که اين امور نيز مي‌توانند به طور مستقيم آسيب به جنين وارد کنند.

 

علاوه بر اين، استرس مي‌تواند تأثيرات منفي بر روي روند بارداري و تجربه زايمان داشته باشد. استرس زايمان مي‌تواند منجر به افزايش خطر ايجاد مشکلات مانند زايمان زودرس، کاهش وزن جنين، اختلالات رشد جنين و ضعف حرکتي رحم شود.

 

به همين دليل، مديريت استرس و اضطراب در دوران بارداري بسيار مهم است. روش‌هاي مانند تمرينات تنفسي، مراقبت از خود، مشاوره روانشناختي و حمايت از نزديکان مي‌توانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند. همچنين، مراجعه به پزشک و مشاوره با او نيز مي‌تواند در مديريت استرس و حفظ سلامت بارداري مفيد باشد.

 

در هر صورت، قبل از شروع هر فعاليت ورزشي در دوران بارداري، بهتر است با پزشک خود مشورت کنيد. پزشک شما بر اساس شرايط شما و جنين، مي‌تواند بهترين راهنمايي را درباره فعاليت‌هاي ورزشي مناسب براي شما بدهد.

 

آيا مي توان از مرده زايي پيشگيري کرد ؟

 

بله، در بسياري از موارد، مرگ جنين قابل پيشگيري است و اقداماتي مي‌توانند براي حفظ سلامت جنين و پيشگيري از مرگ جنين انجام شوند. در زير تعدادي از اقدامات پيشگيرانه معمول در اين زمينه را ذکر مي‌کنم:

 

1. مراقبت هاي قبل از بارداري: مراجعه به پزشک قبل از بارداري و انجام بررسي‌هاي لازم مي‌تواند کمک کند تا هر گونه مشکل پزشکي قبل از بارداري شناسايي و درمان شود. اين اقدام مي‌تواند خطرات مرگ جنين را کاهش دهد.

 

2. مراقبت هاي خوب در دوران بارداري: دريافت مراقبت هاي طبي منظم و پيگيري دقيق از سمپتوم ها و تغييرات در دوران بارداري، کمک به شناسايي زودهنگام هر گونه مشکل پزشکي و اتخاذ تدابير لازم مي‌کند.

 

3. مراقبت هاي خوب از خود و رفع عوامل خطر: رعايت يک سبک زندگي سالم، مصرف مواد مخدر و الکل را کاهش داده و سيگار را کاملاً ترک کنيد. مصرف مکمل‌هاي ويتاميني و معدني مورد توصيه پزشک را دنبال کنيد.

 

4. مراقبت هاي غذايي: تغذيه مناسب و متوازن حاوي مواد مغذي مهم براي رشد سالم جنين است. مصرف مواد غذايي کمياب و غذاهايي که بيماري‌هاي خاصي مانند عفونت‌ها را منتقل مي‌کنند را به حداقل برسانيد.

 

5. اجتناب از عوامل خطر آسيب‌رسان: اجتناب از مواد شيميايي مضر، تماس با مواد سمي و اصلاح شرايط محيطي آسيب‌رسان مي‌تواند به کاهش خطر مرگ جنين کمک کند.

 

6. پيگيري مراقبت هاي پزشکي: مراجعه منظم به پزشک جهت انجام آناليزها، سونوگرافي‌ها و ساير بررسي‌هاي لازم در طول دوران بارداري مي‌تواند مشکلات را به موقع شناسايي کرده و تدابير لازم را اتخاذ کند.


در مراقبت هاي بارداري در افرادي که سابقه مرده زايي دارند پيگيري ها و نوار قلب جنين به تعداد بيشتري نسبت به حاملگي معمول انجام مي شود و در سن خاصي ختم بارداري انجام مي شود که بستگي به نظر پزشک دارد و اغلب در اين موارد ختم بارداري زودتر از 40 هفته مي باشد

 

همچنين، در صورتي که در گذشته مرگ جنين در بارداري قبلي تجربه کرده‌ايد، مهم است با پزشک خود در مورد مشکلات گذشته خود صحبت کنيد تا اقدامات و مراقبتهاي خاصي براي پيشگيري از مرگ جنين در بارداري فعلي اتخاذ شوند.

 

با اين حال، بايد توجه داشت که مرگ جنين در بارداري يک مسئله پيچيده است و بسياري از عوامل ممکن است در ظهور آن نقش داشته باشند. در برخي موارد، مرگ جنين ناگهاني و غيرقابل پيش‌بيني است و حتي با تمامي اقدامات پيشگيرانه، نمي‌توان آن را کاملاً از بين برد. بهترين راه براي کاهش خطر مرگ جنين، مراقبت هاي پزشکي منظم، پيگيري دقيق از سمپتوم ها و تغييرات در دوران بارداري و همکاري با يک تيم مراقبتي مجرب است. پزشک شما مي‌تواند بر اساس تاريخچه پزشکي و عوامل خطر خاص شما، راهنمايي‌هاي دقيقتري را ارائه کند.

 

نويسنده : دکتر معصومه خوش سيما
 



پست اخیر
بايد و نبايد هاي تغذيه در دوران پريودي
بايد و نبايد هاي تغذيه در دوران پريودي
١٤٠٣-٠٤-٣٠
سندروم پيش از قاعدگي (PMS)
سندروم پيش از قاعدگي (PMS)
١٤٠٣-٠٤-١١
همه چيز درباره کيست بارتولين
همه چيز درباره کيست بارتولين
١٤٠٣-٠٤-٠٤
سرد مزاجي زنان، علت و روش هاي درمان
سرد مزاجي زنان، علت و روش هاي درمان
١٤٠٣-٠٣-٢٦
علت کم خوني در بارداري و روش هاي درمان آن
علت کم خوني در بارداري و روش هاي درمان آن
١٤٠٣-٠٣-١٦
بیشتر ...